друкувати


Чи будуть 9 травня вивішувати червоні прапори на Прикарпатті?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-06 03:45:52

Чи будуть 9 травня вивішувати червоні прапори на Прикарпатті? Голова обласної ради та губернатор одноголосно заявляють — в цьому питанні зважатимуть лише на норми Конституції.

Нагадаємо, Верховна рада наприкінці квітня зобов'язала вивішувати разом із державним українським прапором червоний стяг на свято 9 травня. Однак цей закон Президент ще не підписав. Водночас очільник ОДА Михайло Вишиванюк зазначив — в будь-якому разі на держустановах будуть лише блакитно-голубі полотна.

Разом з тим губернатор не заперечує проти використання в урочистих заходах військової атрибутики. А голова обласної Ради Олександр Сич впевнений — щойно прийнятий Закон суперечить Конституції. Адже вона зобов'язує шанувати державні символи. Водночас червоний прапор, на думку Сича, є уособленням тоталітарного режиму, який не передбачав існування окремої держави Україна. Тому керівник обласної ради дану дискусію в парламенті і суспільстві розцінює як провокацію. Водночас Олександр Сич каже — позиція Президента в цьому питанні підтвердить або заперечить його публічні заклики до консолідації всього українського суспільства.

Джерело: Радіо «Західний полюс»