друкувати


Східна Україна підтримує вступ в ЄС більше, ніж жителі Центру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-27 02:45:46

Східна Україна підтримує вступ в Євросоюз більше, ніж жителі Центру. Про це свідчить дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Як повідомив директор групи "Рейтинг" Олексій Антипович, тенденція така, що половина жителів України підтримує вступ нашої країни в ЄС і третина - не підтримує. "Проте примітно, що жителі Сходу підтримують вступ в Євросоюз більше, ніж жителі Центру", - зазначив він.

Крім того, за його словами, цікавий і той факт, що 40% тих, хто хоче об'єднання з Росією, виступає і за євроінтеграцію. "Це говорить про те, що більшості українців все одно, з ким інтегруватися. Люди розглядають це через призму поліпшення свого життя", - вважає експерт.

Водночас, ці дослідження показали, що, чим старше опитуваний, тим більше він підтримує союз з Російською Федерацією. "60% респондентів старшого віку виступають за союз з Росією. І ті ж 60% серед молоді - за інтеграцію з ЄС. Таким чином, зі зміною поколінь, ми отримуємо зміну відношення до інтеграції", - сказав Антипович.

Опитування проводилося з 30 березня по 9 квітня 2011 року серед 2 тисяч респондентів з різних регіонів України. Статистична погрішність складає не більше 2,2%.

Джерело: ТСН