друкувати


Податкову звітність спрощено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-26 01:30:26

Верховною Радою України 7 квітня 2011 року внесено зміни до Податкового кодексу України. Зокрема, п.1 Закону України від 07.04.2011 №3221-17 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» скасовано необхідність подання податковими агентами щомісячної податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб. Також, не потрібно подавати податковий розрахунок (ф.№1ДФ) у разі відсутності нарахування сум доходів платникам податків протягом звітного періоду.

Спрощення звітності відбулося за ініціативи Державної податкової служби.

Підприємства з доходом більше 70 млн грн за рік зобов’язані надавати органам податкової служби квартальну фінансову звітність.

Платники податку на прибуток зобов’язані подавати органам державної податкової служби разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств, які подають річну податкову та фінансову звітність). Така норма передбачена статтею 46 Податкового кодексу України.

Малими підприємствами вважаються юридичні особи-суб'єкти підприємницької діяльності будь-якої форми власності, в яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та обсяг річного валового доходу не перевищує 70 млн грн.

Термін подання податкової звітності з податку на прибуток за квартал - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (пп. 49.18.2.п.48.18 ст.49 Податкового кодексу).

За І кв. ц.р. квартальну звітність з податку на прибуток разом з фінансовою звітністю необхідно подати не пізніше 10 травня 2011р.

Неподання податкової та фінансової звітності тягне за собою накладення штрафних санкцій у відповідності до чинного законодавства.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області