друкувати


Поліноз — одне із найпоширеніших алергічних захворювань

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-22 01:30:38

Обережно, цвітуть дерева! Молода трава, бруньки, перші весняні квіти. Саме ці радощі для деяких людей стають причиною нежиті, свербіння очей, сльозотечі та інших неприємних моментів.

Усе це найпоширеніші симптоми весняної алергії. Поліноз — одне із найпоширеніших алергічних захворювань, яке зустрічається у 10–20% населення. З кожним роком, констатують лікарі збільшується кількість алергіків серед дітей. Із кількох тисяч видів рослин, кажуть фахівці, лише півсотні продукують пилок, що викликає поліноз. Цю хворобу фахівці розділили на декілька періодів.

Перший — весняний, який починається із середини квітня і завершується наприкінці травня. Саме у цю пору цвіте вільха, береза та плодові дерева. Таким видом полінозу хворіє від 7 до 10 відсотків людей. Поліноз має схильність трансформуватись в астматичний бронхіт і бронхіальну астму. Тому лікарі радять не зволікати і при перших проявах відвідати алергологічний кабінет. Саме тут фахівці встановлять причини виникнення алергії. І допоможуть правильно підібрати лікування.

Джерело: Радіо «Західний полюс»