друкувати


Основні зміни з податку на прибуток

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-19 03:30:17

Згідно Податкового кодексу України основна ставка податку на прибуток з 1 квітня 2011 року - 23 відсотки та щороку буде зменшуватися на 2 відсотки і знизиться до 16 відсотків у 2014 році.

Нульова ставка податку буде встановлена для платників податку на прибуток, в яких розмір доходів протягом 3-х послідовних попередніх податкових періодів з початку року не перевищує 3 млн гривень та нарахована заробітна плати (доходу) працівників підприємства є не меншою, ніж дві встановлені законодавством мінімальні заробітні плати.

Доходи та витрати будуть визначатися за правилами бухгалтерського обліку, а сплачені авансові суми не братимуть участі у визначенні доходів та витрат підприємств.

Амортизація основних засобів буде нараховуватися щомісячно окремо за кожним об’єктом в розрізі 16 груп за методами нарахування амортизації, передбаченими правилами бухгалтерського обліку.

При визначенні оподатковуваного прибутку не враховуються витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат у сфері інформатизації). Витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) у фізичної особи – підприємця, що перебуває на загальній системі оподаткування, або у юридичної особи, що сплачує єдиний податок, враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку на загальних підставах.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області