друкувати


Україномовний поет з Донеччини О.Чупа відвідав Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-19 11:30:11

Україномовний поет з Донеччини Олексій Чупа став центральною фігурою вечора поезії, який відбувся 18 квітня в івано-франківському Культурно-мистецькому центрі «Є» з ініціативи місцевого літературно-мистецького угрупування «Люди з вагітними головами».

Олексій є автором поетичної збірки з досить оригінальною назвою «Українсько-російський словник», яка отримала свою назву, оскільки до неї увійшли як україномовні, так і російськомовні поетичні твори. Щоправда, других у книзі меншість – за зізнанням автора не більше 25%.

«Ця збірка, – розповідає пан Чупа, – це така собі спроба звільнитися від того, що вже пережите. Отак, буває, крапає-крапає, а потім має десь вилитись. Хтось починає приймати наркотики, хтось слухає шансон десь на дискотечці, а я сів і написав. Якщо читати мої вірші, написані українською і російською мовою, то особисто у мене складається враження, що їх писали дві різних людини. Одна – такий собі зухвалий і агресивний чувак, друга – досить романтичний, проте симпатичний дядько».

Читання донбаським поетом своїх віршів супроводжувалось музичними композиціями у виконанні молодіжного гурту «Оркестр Бобовата», а також піснями молодого поета і співака Богдана Ославського.

Автор: Сергій БІЛИЙ