друкувати


В Україні активізувався ринок купівлі-продажу банківських установ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-18 04:45:30

В Україні активізувався ринок купівлі-продажу банківських установ, повідомила у своєму квартальному прогнозі компанія Da Vinci AG "Ukrainian Economic Trends Forecast".

Такі висновки були зроблені на основі аналізу даних про угоди з продажу банків "Банк Ренесанс Капітал", "БГ Банк" і "VAB Банк", які були проведені в першому кварталі цього року.

У звіті говориться, що угоди відбивають загальну тенденцію: усі продажі були зроблені іноземним капіталом - нідерландським, грузинським і російським. При цьому банківські установи купували представники українського капіталу. "Ми вважаємо, що це є трендом, який буде актуальний до кінця 2011 року", - сказано в звіті.

За оцінками аналітиків Da Vinci AG, іноземний банківський капітал не бачить перспектив в українському ринку, що підтверджується не лише продажем банків, але і відходом з ринку шляхом закриття представництв зокрема Kookmin Bank (Республіка Корея) і Bayerische Landesbank (Німеччина).

"В той же час, великі вітчизняні фінансово-промислові групи нарощують активи, маючи можливості і бачачи перспективи у використанні банківських структур. Ми прогнозуємо подальшу активність на ринку, в основному за рахунок виведення з України іноземного капіталу" - стверджують в компанії.

Джерело: ТСН