друкувати


За перші два тижні квітня ціни на овочі та фрукти зросли на 3,6%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-18 03:45:01

За другий тиждень цього місяця плодоовочева продукція подорожчала ще на 2,0%, повідомили експерти проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Згідно з даними фахівців, за перші два тижні ціни на овочі та фрукти зросли на 3,6%, або, іншими словами, українські ціни в квітні росли зі швидкістю 1% за 4 дні.

Зростання вартості плодоовочевого кошика українського споживача минулого тижня було зумовлене, перш за все, зростанням цін на овочі. Найбільш різко подорожчали тепличні овочі, що було зумовлено погіршенням погодних умов і зниженням вибірки при одночасному зростанні попиту. В черговий раз побив рекорд вартості і борщовий набір, який подорожчав на 2% за тиждень, більше за інші подорожчала морква - відразу на 19% за тиждень.

Ціни на фрукти також виросли, правда всього на 0,7% за тиждень. З фруктів дорожчав тільки банан, у той час як ціни на суницю садову знизилися на 10%.

Нагадаємо, що лідером подорожчання по Україні стала Донецька область, де вартість основних товарів і послуг за минулий місяць виросла на 2,3%. В середньому ж споживчі ціни у березні 2011 року по країні виросли на 1,4%, повідомили у Держкомстаті України.

Джерело: ТСН