друкувати


Місцевим освітянам презентували Pocketbook

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-18 01:30:38

10 тисяч книжок у одному пристрої. Місцевим освітянам нині столичні фахівці, презентували електронний підручник — Pocketbook.

Його вага близько пів кілограма. І виготовлений він, кажуть представники компанії, спеціально для навчання в школі. Він не псує зір та простий у користуванні. Варто лише учневі натиснути на яскраву клавішу і одразу з'являється копія паперового підручника з потрібного предмету. Ось вже близько трьох місяців природничо-математичний ліцей тестує нові підручники.

Заради експерименту столична компанія подарувала цьому закладу понад 40 електронних книг. Наразі ними користуються старшокласники. Однак і вони і самі вчителі впевнені така техніка ніколи не замінить основне джерело знань — книгу. В електронному підручнику є функція і для вчителів, яка дозволяє завантажувати потрібні та рекомендовані матеріали. Запровадження у школах таких пристроїв підтримують і у профільному міністерстві. Нині, кажуть представники компанії, чиновники розмірковують над тим, як закупити це чудо-техніки. Адже вартість одного електронного підручника — понад 400 доларів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»