друкувати


Світові ціни на золото встановили новий історичний рекорд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-15 01:45:10

На Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) на початку торгового дня 15 квітня ціна золота встановила новий історичний рекорд, вперше перевищивши позначку 1480 дол./унцію.

Так, максимальна ціна операції з активним ф'ючерсом (червень) сьогодні вранці під час торгової сесії становила 1480,5 дол./унцію.

Золото на COMEX сьогодні продовжує дорожчати після того, як за підсумками торгів 14 квітня 2011 року його ціна підвищилася на 1,2% і вперше за чотири торгові дні встановилася вище за позначку 1470 дол./унцію. Тройська унція золота на COMEX подорожчала на 16,8 дол., а його офіційна ціна стосовно активного ф'ючерсу (червень) склала 1472,4 дол./унцію.

Золото на COMEX напередодні подорожчало переважно через  побоювання посилення глобальної інфляції у зв'язку з високими світовими цінами на нафту і продовольство. При цьому до інвестиційних покупок золота також мали у своєму розпорядженні дані про тижневе зростання безробіття в США і слабкий долар.

Нагадаємо, що найбільші золотовалютні резерви у світі накопичили КНР. На кінець березня 2011 року вперше в історії вони перевищили 3 трлн дол., повідомили у Народному банку КНР.

Золотовалютні резерви українського національного банку на кінець березня складали 36 млрд 535 млн дол.

Джерело: ТСН