друкувати


Військову техніку переводять на режим літньої експлуатації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-14 07:15:59

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України проходить другий етап переведення озброєння та військової техніки на режим літньої експлуатації – виконання практичних заходів сезонного обслуговування. Всього відібрано близько 2 тисяч одиниць озброєння і військової технік, яка підлягає сезонному обслуговуванню.

Про це повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Під час інструкторсько-методичних занять військовослужбовцям були продемонстровані найбільш складні операції з переведення техніки, порядок обладнання робочих місць, постів та ділянок на пункті технічного обслуговування та ремонту, керівні документи з організації експлуатації техніки.

В парках військових частин розгорнуто командно-інформаційні пункти, пункти додаткового харчування та медичні пункти, підготовлено до роботи паркове і виробниче обладнання пунктів технічного обслуговування і ремонту, технологічне устаткування, механізми та інструменти. Краще за інших ця робота була поставлена у 11-й окремій артилерійській бригаді полковника Володимира Корнійчука (м. Тернопіль), 703-му інженерному полку полковника Анатолія Слесарчука (м.Самбір) та 9-му окремому ремонтно-відновлювальному батальйоні підполковника Ігоря Задорожного (м.Золочів).

– Окрім робіт на техніці в парках бойових машин виконуються роботи з обслуговування та ремонту боксів, паркових приміщень, відкритих майданчиків, – повідомив заступник командира 13-го армійського корпусу з логістики полковник Ігор Пюрко.

В рамках переведення озброєння та військової техніки на режим літньої експлуатації у військових частинах армійського корпусу провели заняття із водіями та військовослужбовцями – власниками особистого транспорту. Було проведено також рейд з безпеки дорожнього руху «Безпечне перевезення особового складу».

Особливу увагу приділено зразкам ракетно-артилерійського озброєння, які залучатимуться до проведення параду з нагоди 20-ї річниці Незалежності нашої держави у Львові та під час святкування 70-річчя 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України у Рівному.