друкувати


350 млн грн — борг держави перед прикарпатськими підприємцями за повернення ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-12 01:30:10

Майже 350 мільйонів гривень — такий борг держави перед прикарпатськими підприємцями за повернення податку на додану вартість.

З них 250 мільйонів мають бути повернені трьом великим бізнес-групам. Решта коштів очікують невеликі фірми, зокрема підприємства із стовідсотковим іноземним капіталом. Усю заборгованість податківці мають намір погасити до 2012. Вже до кінця квітня у ДПА мають намір розрахуватися із закордонними інвесторами. Наразі триває впровадження автоматичного відшкодування ПДВ. Така процедура може бути застосована до фірм, які мають понад 50% експортних операцій, не мають податкової заборгованості, а зарплата в два з половиною рази перевищує мінімальний розмір. Нині цією можливістю мають право скористатись 4 прикарпатські виробництва. Разом з тим, з квітня змінилася форма звітності для платників ПДВ.

Зокрема запроваджено три нові додатки. Відтепер потрібно подавати заяву про відмову постачальника надати покупцю податкову накладну. Також — розрахунок частки податкового кредиту, який використовується в операціях. у випадку відсутності нових додатків, попереджають податківці, декларація про сплату ПДВ не буде прийнята.

Джерело: Радіо «Західний полюс»