друкувати


Ігор Насалик очолив Українську партію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-12 10:30:51

Калуський міський голова Ігор Насалик знову очолив Українську партію. На посаду голови політради структури його обрали делегати 4-го з’їзду партії, який пройшов 10 квітня в Івано-Франківську.

Обласний центр Прикарпаття не випадково був обраний місцем проведення з’їзду. Адже зазвичай заходи такого рівня відбуваються у столиці. За офіційною версією, перенесення місця з’їзду було викликано тією обставиною, що саме на Івано-Франківщині Українська партія показала найкращий результат на місцевих виборах. Втім, чимало експертів переконані, що саме так пан Насалик прагнув забезпечити собі перемогу на виборах голови партії. Це, власне, йому і вдалося. Адже за його кандидатуру проголосували усі зареєстровані делегати. Утримались лише двоє, в тому числі сам І.Насалик. І це не зважаючи на численні нарікання однопартійців на недостатню, на їх думку, роботу із захисту українства, як-от голосування проти опозиційного кандидата Олександра Сича, ігнорування ініціативи облради щодо прийняття звернень на захист звання Героя України для Степана Бандери чи то невключення в програму з’їзду обговорення (читай критику) незодавного послання Президента Віктора Януковича.

Напевно, крім стін, які, як відомо, вдома допомагають, пан Насалик все-таки має певну харизму, бо ж усі аргументи недоброзичливців були нівельовані його прикладами щодо запровадження безкоштовного медичного обслуговування в Калуші, побудови в місті хіміків четвертого в Україні льодового палацу та аргументами, що Українська партія має стати криголамом, який допоможе збудувати в Україні незалежну в економічному плані розвинену державу і тонким натяком на те, що без фінансів І.Насалика його одно партійцям доведеться жити на одні лише членські внески, бо ж Українська партія «не залежна від жодної фінансово-промислової групи» .

В результаті українопартійці не тільки довірили меру Калуша свою партію, а й підтримали практично всліпу запропоновані ним зміни до партійного статуту. Не залишився ображеним і колишній лідер УП Олег Олійник – головний винуватець усунення І.Насалика восени 2010 року від партійного керма. За пропозицією Ігоря Степановича, його було обрано першим заступником голови політради партії.

Автор: Сергій БІЛИЙ