друкувати


Податківці декларують про успішне наповнення бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-11 11:30:39

Податківці декларують про успішне наповнення бюджету за перший квартал цього року. Впродовж січня — березня до казни надійшло на 400 мільйонів гривень більше, аніж за аналогічний період минулого року.

Зросли надходження від великих платників — на 43%. Такі показники пояснюють не лише загальнодержавним пожвавленням економічної активності, але й кваліфікованим адмініструванням бізнесу органами обласної ДПА. Водночас чутки про зменшення кількості підприємців — фізичних осіб у ДПА називають безпідставними. Адже, більшість таких бізнесменів раніше отримували заробітну плату як наймані працівники фірм.

Це, кажуть податківці, відома схема ухилення від сплати податків. Нині ж, зважаючи на особливості Податкового Кодексу фізичні особи оформлюють трудові угоди. Таким чином у бюджет поступають додаткові кошти. Про те, що з новим Кодексом жити не так вже й важко переконують члени Асоціації платників податків. Щоправда додають — деякі поправки до документу таки потрібно внести. Насамперед, щодо особливості співпраці осіб на єдиному податку з юридичними фірмами. Вже з першого квітня в Україні запроваджені податкові канікули для малого бізнесу, зокрема застосовується нульова ставка збору на прибуток підприємств. Щоправда доходи таких юридичних осіб не мають перевищувати 3 млн. грн. на рік, а чисельність працівників не більше 20-ти осіб. До того ж заробітна плата має виплачуватись в розмірі не менше двох мінімальних, визначених Законом.

Джерело: Радіо «Західний полюс»