друкувати


На боротьбу з підпалами сухої трави кинуть громадське формування «Штаб»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-07 10:30:41

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вважає, що пожежні та правоохоронці вживають недостатньо профілактичних та адміністративних заходів для недопущення пожеж, пов’язаних зі спалюванням сухої трави.

Така, за інформацією міської служби оперативного реагування, на минулому тижні в Івано-Франківську сталося 15 пожеж, більшість з яких – це підпали сухої трави. Проте, як стверджує міський голова, ця цифра не є остаточною, оскільки чимало пожеж були загашені самими мешканцями, а тому не реєструвались. Якщо додати до цього 17 пожеж зареєстрованих в місті на позаминулому тижні, більшість з яких також становили підпали сухої трави, складається вельми неприємна картина. «Тридцять дві пожежі за два тижні – тобто за півмісяця, – обурено звернувся мер на останній оперативній нараді до представника міського управління МНС, – З урахуванням необлікованих підпалів можна зробити висновок, що нічого не змінилося ні у свідомості громадян, ні у ваших підходах до роботи. Наші люди розуміють або батога, або гривню».

Пожежні намагались виправдатись, що, мовляв, робота ведеться і винних притягують до відповідальності. Так, на минулому тижні одного підпалювача було оштрафовано, трьох попереджено. Ще одному вдалося втекти від інспекторів. Тим не меш, цих заходів вочевидь замало.

Враховуючи той факт, що більшість підпалів має місце в приміських селах, пан Анушкевчус запропонував направити туди, так би мовити, на підсилення представників громадського формування з охорони правопорядку «Штаб». «Необхідно, – зазначив мер, – щоб кожен день в розпорядженні голів приміських сіл була людина зі «Штабу» і дільничний інспектор. Для мене принципово, щоб працівники «Штабу» взяли активну участь в цій діяльності. Для цього ми виділяємо їм з бюджету кошти».

Автор: Сергій БІЛИЙ