друкувати


В.Лелюк: Мені байдуже, що знімати — слонів чи гвіздки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-06 09:30:31

Людських недоліків не варто соромитись. Адже вони притаманні усім без винятку. Саме тому на світ з'явилася ось ці світлини. Автор експресивної серії — харківчанин Володимир Лелюк.

Він увійшов до журі всеукраїнського конкурсу «Фотопортрет 2011». Як і його колега — Вадим Козловський з Вінниці. На минулому конкурсі портретної фотографії митець здобув «Гран-прі». На виставку «Контрольний постріл» він привіз фотоколажі. Загалом у серії понад півсотні робіт на різну тематику. Однак у цій експозиції — лише обрані, тобто портрети з неї.

Мені байдуже, що знімати — слонів чи гвіздки — полюбляє казати автор цих світлин. Поштовхом для створення вартісного візуального образу, якими й живиться мистецька натура, може стати все, що впадає у вічі Вадиму Козловському. Цілком відмінний третій погляд на сучасний фотопортрет презентував іванофранківець Дмитро Петрина. Загалом «Контрольний постріл» є провісником майбутньої виставки, на якій презентуватимуть кращі роботи «Фотопортрету-2011». На журі чекає непростий вибір — адже учасники з усієї країни надіслали на конкурс близько тисячі робіт. Нагородження переможців всеукраїнського фотоконкурсу, присвяченого портретним світлинам, а також презентацію виставки його учасників проведуть 5 травня. Адже урочистості бієнале «Фотопортрет» традиційно відбуваються напередодні дня міста.

Джерело: Радіо «Західний полюс»