друкувати


Хто не має найманих працівників - може не подавати щомісяця декларацію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-05 03:30:10

Податкові агенти, які не мають найманих працівників та не нараховують доходів фізичним особам, можуть не подавати щомісяця декларацію. Про це йдеться у листі ДПА України від 25 березня 2011 року до регіональних органів ДПС.

Зокрема, в листі зазначено, що для уникнення додаткового навантаження на платників податків та витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності у подальшому, податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію з податку на доходи фізичних осіб за відповідний звітний період.

Така норма буде діяти до внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нових нормативно-правових актів.

Крім того, штрафні санкції до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у зв’язку із порушенням термінів подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб за січень-лютий 2011 року не застосовуватимуться.

Також податківці звертаються до платників податків з проханням не очікувати останнього дня подання звітності 20 квітня, а подати декларацію завчасно для запобігання утворення черг.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області