друкувати


Командувач ЗОК провів нараду з ініціативними групами мешканців гуртожитків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-31 02:45:46

Під час брифінгу для журналістів після завершення робочої наради з ініціативними групами мешканців гуртожитків львівського гарнізону командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський поінформував про результати заходу.

Зокрема, він наголосив на тому, що готовий до конструктивної роботи з вирішення проблем, які накопичилися і що закликав присутніх до відвертої розмови. Також Командувач повідомив, що відвідав усі об’єкти, які перебувають на балансі квартирно-експлуатаційного відділу Львова, де ознайомився із загальним станом справ, який виявився невтішним. Основними недоліками він назвав захаращеність майном коридорів у гуртожитках та будівлях, призначених для тимчасового проживання військовослужбовців, відсутність вогнегасників, пожежних рукавів, а також незадовільний стан місць загального користування: кухонь, сходових клітин, допоміжних приміщень тощо.

– Я розумію, що ситуація складна і неоднозначна, але лише спільними зусиллями керівництва та жильців ми зможемо вирішити її, – зазначив генерал-майор Юрій Думанський. – З одного боку маємо дуже старий житловий фонд, який потребує, в окремих випадках, капітального ремонту, а в інших – поточних ремонтів із заміною майже усіх комунікацій. З іншого – заборгованість мешканців. Хочу підкреслити, що кошти на ремонт закладаються саме у квартплату і від того, як вони будуть надходити залежатиме зовнішній вигляд гуртожитків. Знаю, що в окремих випадках несплата за кімнати складає тисячі гривень і вважаю це неприпустимим, тому дав доручення усім відповідальним посадовим особам розібратися у питанні та доповісти про шляхи вирішення проблеми. Крім того, хочу ще раз наголосити, що відтепер ми спільно робитимемо усе можливе аби привести цей житловий фонд у відповідність до правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, – наголосив командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський.

Слід зазначити, що під час постановки та обговорення проблем було напрацьовано алгоритм дій, як для мешканців гуртожитків, так і для відповідальних посадових осіб гарнізону, щодо узгодження планів та виправлення ситуації на перспективу в кращий бік.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ