друкувати


Є.Добренький: У кожному матчі ставимо завдання перемогти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-31 11:30:04

Коломийський баскетбольний клуб «Тирлич» дуже вдалося проводить нинішній змагальний сезон. Зокрема команда здобула п’ять поспіль перемог у чемпіонаті Івано-Франківщини, забезпечивши собі перше місце у підгрупі «А», відтак потрапила до плей-офф. Не менш вдало коломияни змагаються і у Першій лізі України. Про виступ «Тирлича» у нинішньому сезоні sport.if.ua розповів граючий тренер клубу Євген Добренький.

- Євгене, як оціниш виступ "Тирлича" в нинішній обласні першості?
- Загалом все складається досить вдало. Наша команда доволі легко і впевнено пройшла групу, здобувши перемоги у всіх п’яти поєдинках. Тепер готуємось до відповідальних матчів плей-офф.

- А які задачі стоять перед клубом?
- Конкретні завдання будуть визначатися вже по ходу плей-офф, але головним і першочерговим завданням на кожен матч є перемога.

- Як ти загалом оціниш рівень чемпіонату області? Чи вистачає конкуренції?
- Хотів би відзначити, що рівень чемпіонату дуже високий. З нами змагаються достатня кількість сильних колективів, таких як "ІМЕ-Галицька академія", "Говерла-2", "Кооператор" чи ІФНТУНГ. Щодо інтриги, то вона, звісно ж, присутня. Тож плей-офф буде надзвичайно цікавим.

- Гаразд, а як справи у "Тирлича" в Першій лізі України?
- Мабуть більше за мене скаже той факт, що у першоліговому чемпіонаті ми зіграли 18 матчів і перемогли у 17-ти поєдинках. Відтак впевнено очолюємо свою групу.

- Що можеш сказати про підбір гравців у вашій команді?
- У нас зібралися дуже хороші виконавці, які, без перебільшення, на сто відстоків викладаються на майданчику. Але основне – вони всі з Коломиї.

- І насамкінець, як оціниш розвиток баскетболу у Коломиї?
- Баскетбол почав користуватись популярність після того як створили клуб "Тирлич". Зрештою, досить багато людей відвідують наші домашні матчі. Разом із тим розвивається і дитячий баскетбол.