друкувати


4 підприємства Івано-Франківщини претендують на автоматичне відшкодування ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-29 01:30:24

Голова ДПА в Івано-Франківській області Віктор Рахміль провів зустріч з керівниками Державного підприємства «Калуський дослідно-експериментальний завод», ТОВ  - «Вінісін», «Ситра» та «Світ шкіри», в ході якої розглядалось питання  порядку автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

За підсумками роботи у лютого поточного року ці підприємства мають можливість скористатись згідно Податкового кодексу правом на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Показники їх  діяльності відповідають встановленим критеріям для автоматичного відшкодування,  перш за все – відсутня заборгованість із сплати податків, заробітна плата у 2,5 рази перевищує мінімальний розмір, податкове навантаження з податку на прибуток вище середнього по відповідних галузях.

Проте у згаданих платників податків наявні певні суми розбіжностей у Системі   співставленні податкових зобов’язань та податкового кредиту з своїми контрагентами, які утворились в основному через механічні помилки при заповнення звітності. Саме питання взаємодії органів державної податкової служби та платників податків щодо оперативного усунення зазначених розбіжностей обговорено під час зустрічі.

Підбиваючи підсумки зустрічі з  платниками податків Віктор Рахміль зазначив, що органи державної податкової служби  області надалі сприятимуть сумлінним платникам податків в оперативному врегулюванні проблемних питань, які виникають при адмініструванні податку на додану вартість.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області