друкувати


Івано-Франківська область йде з приростом промислової продукції на 20%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-28 03:40:37

«За два місяці поточного року ми йдемо з приростом промислової продукції на 20%. І ці темпи Івано-Франківська область не збирається зменшувати, а збільшувати, - запевнив прикарпатських журналістів під час прес-конференції минулої суботи голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. - Що стосується сільськогосподарських робіт, то, сподіваюся, в області вони пройдуть успішно. Тим більше, що цим питанням - чи ми готові до весняно-польових робіт - днями цікавився Президент України».

Михайло Вишиванюк доповів Віктору Януковичу, що минулої осені на Івано-Франківщині виорали і посіяли значно більше, ніж раніше. Розширено площі озимого клину, ярового. Тож голова ОДА сподівається, що нерозораних земель в краї буде менше.

«Через природоохоронну інспекцію ми розробимо такий механізм, щоб земельні ділянки, які роками ніхто не обробляє, на яких рясно ростуть бур'яни, забирати і передати сільським радам, як землі запасу, а потім думати, як її раціонально використати, - зазначив Михайло Вишиванюк. - Тим більше, що ведення сільського господарства стає найбільш прибутковою, вигідною галуззю у всьому світі».

Відносно зростання цін на продукти, то, за словами Михайла Вишиванюка, «Хочемо ми того, чи ні, незалежно від того, який уряд буде в Києві, ціни на сільськогосподарську продукцію будуть рости. Це загальносвітова тенденція. Питання забезпечення продуктами харчування у світі стоїть під №1. Навіть енергетична безпека вже відходить на другий план. А на перший план виходить безпека харчування».

На запитання представників ЗМІ щодо закупівлі за кордоном високорентабельної ВРХ, голова ОДА відповів: «Працюємо над цим питанням. В силу певних ветеринарних правил цей процес дещо призупинився. Цього року, думаю, вийдемо на фінішну пряму».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА