друкувати


В Івано-Франківську відбувся «капусник» до Міжнародного дня театру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-28 02:30:58

Традиційним «капусником» відзначили своє професійне свято – Міжнародний день театру – івано-франківські служителі Мельпомени.

Насолодитись в, так би мовити, вузькому колі їх співом, танцями, послухати жарти акторів про акторів та просто привітати усіх, хто вважає 27 березня своїм святом, до актової зали Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка завітало вчора чимало людей: актори, музиканти, технічний персонал та керівництво Театру І.Франка, а також Обласного театру фольклору та видовищних свят, керівництво області та міста Івано-Франківська, представники засобів масової інформації, друзі. «Театр, – зазначив у своїй промові директор облмуздрамтеатру Ростислав Держипільський, – напевно народився одночасно з любов’ю, бо ж не даремно його порівнюють з храмом. В храмі радіють і в театрі радіють, в храмі плачуть і в театрі плачуть… Колись, з появою кіно, театру пророчили занепад і забуття. Тим не менш минули десятиліття, а театр живе».

З такою собі окремою державою порівняв театр мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. «Ви в мене, як в Італії Сан-Маріно, – зазначив він, – завжди на висоті і граєте свою гру». Високі гості привітали працівників храму драматичного мистецтва, вручили їм заслужені нагороди. Відзнаки керівництва ОДА, міськвиконкому та дирекції театру отримали корифеї івано-франківської сцени: Володимир Родь, Тереза Перета, Володимир Нестеренко, чимало відомих на Прикарпатті акторів, як-от: Жанна Добряк-Готвянська, Володимир Пантелюк, Юрій Литвинов, Валентина Мартинова-Шиманська, Наталія Романова, Станіслав Білий та інші.

Крім того, керівництво театру добряче оновило інструментарій цехів свого закладу, подарувавши керівництву технічних служб необхідні в роботі речі.

Автор: Сергій БІЛИЙ