друкувати


3а 3 місяці по Коломийському районі в пожежах загинуло 6 осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-24 02:45:35

Останні декілька днів на Івано-Франківщині щодо кількості загиблих на пожежах людей видаються і справді фатальними: за минулий тиждень вогонь забрав життя шести осіб. Усі загиблі – чоловіки, більшість полюбляла курити.

Вніч проти 21-го березня горів дерев’яний житловий будинок у Коломиї. Вогнем знищено речі домашнього вжитку та електропобутову техніку, пошкоджено крівлю та перекриття споруди. На пожежі загинув 36-річний внук власниці помешкання. Сама ж 89-літня домогосподиня під час пожежі отримала термічні опіки тіла. Наразі за даним фактом ведеться дізнання. Причина пожежі встановлюється.

З початку цього року на Івано-Франківщині виникло 363 пожежі, у вогні загинуло 32 мешканці краю, з них – одна малолітня дитина.

Зважаючи на ситуацію, що склалася на Коломийщині з пожежами, травмуванням та загибеллю людей на них Коломийське РУ Управління МНС в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців краю бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих Вас людей. Пам'ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті - від цього один крок до біди.

Шановні мешканці краю! 3 місяці 2011 року дали сумний врожай по Коломийському районі 36 пожежі на яких загинуло 6 осіб, 4 пожежі виникли по причині порушення правил експлуатації печей. Пожеж по причині несправності газового обладнання не виникало.

Нещастя можна попередити, якщо суворо дотримуватись мір перестороги, виконувати елементарні правила пожежної безпеки.

Під час експлуатації пічного опалення не допускається:

  • залишати печі, які топляться, без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;

  • користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини;

  • розміщати паливо й інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором;

  • сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

  • застосовувати для розпалювання печей ЛЗР та ГР; топити вугіллям, коксом і газом печі, не пристосовані для цієї мети;

  • використовувати для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топливника; здійснювати топлення печей з відкритими дверцятами топливника;

  • використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи;

  • прокладати димоходи (борови) опалювальних печей поверхнею горючих основ;

  • здійснювати топлення печей під час проведення у приміщеннях масових заходів;

  • закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;

  • зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу; використовувати для димових труб азбестоцементні й металеві труби, влаштовувати глиноплетені та дерев’яні димоходи.

Газові плити у приміщеннях слід установлювати, як правило, біля стін (перегородок) з негорючих матеріалів на відстані не менше 0,06 м від них. У разі встановлення газових плит біля стін (перегородок) з горючих матеріалів, стіни (перегородки) необхідно ізолювати негорючими матеріалами: штукатуркою, покрівельною сталлю поверхнею негорючого теплоізоляційного матеріалу не менше 3 мм завтовшки тощо. Ізоляція повинна виступати за габарити плити не менше ніж на 0,1 м з кожного боку і не менше 0,8 м зверху. Відстань від плити до ізольованих негорючими матеріалами стін (перегородок) повинна бути не менше 0,07 м.

Відстань між плитою та неізольованою стіною (перегородкою) з горючих матеріалів повинна бути не менше 1 м.

Коломийський РУ У МНС України в Івано-Франківській області звертається до ВАС з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту власної оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку.

Джерело: Коломийське РУ Управління МНС