друкувати


Кампанія декларування триває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-22 12:30:23

Декларування доходів фізичних осіб у 2011 році проводитися відповідно до норм Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” та не має значних відмінностей від минулорічної.

Суттєвим, на що слід звернути увагу, є те що Податковим кодексом України починаючи з 2011 року продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. Тобто вже в 2011 році за наслідками 2010 звітного року податкову декларацію слід подавати до 1 травня.

Фізична особа зобов’язана подати декларацію, якщо протягом 2010 року вона отримала: доходи (прибутки), які не підлягали оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті; іноземні доходи; доходи від особи, яка не мала статусу податкового агента (тобто доходи, отримані від нерезидента, фізичної особи, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності, або особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність).

Подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податковий кредит.

Громадянин, який подає річну податкову декларацію, має право безпосередньо в податковій інспекції за місцем проживання отримати безкоштовно бланк декларації та додатки до неї, а також консультаційну допомогу фахівців з її заповнення. Безоплатно отримати консультацію щодо заповнення декларації можна в Інформаційно-довідковому департаменті державної податкової служби за телефоном 0-800-501-007.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області