друкувати


Поїздка В.Анушкевичуса до Америки була доволі результативною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-18 10:45:33

Поїздка міського голови Віктора Анушкевичуса до Америки була доволі результативною. Там мер підписав угоду про партнерство з містом Арлінгтон, штат Вірджинія.

Про це та інше Анушкевичус розповідав журналістам. В першу чергу вразили розміри бюджетів практично ідентичних за населенням міст. Якщо у Івано-Франківська казна становить — 40 млн доларів, в американського міста з таким же населенням — 980.

Співпраця з Арлінгтоном розпочнеться з обміну студентами. Також міська влада зацікавлена у діалозі щодо розвитку громадського руху та енергозберігаючих проектах. До речі, зазначив міський голова, американці співпрацюватимуть з Івано-Франківськом не випадково. Принагідно міський голова висловив свою позицію щодо перенесення святкування Дня міста та перейменування Івано-Франківська на Станиславів. До цих ініціатив Ашукевичус ставиться скептично. Каже, не варто повертатися у минуле, а подумати про фінансові наслідки можливих змін. Щоправда Анушкевичус визнав — останнє слово у цих питаннях буде лише за громадою. В разі потреби у місті оголосять референдум.

Джерело: Радіо «Західний полюс»