друкувати


В Коломиї працюють волонтери з Чехії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-18 11:30:23

Вже багато років існує співпраця між Благодійними фондами «Карітас-Оломоуц», що в Чехії та «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Спільно вже реалізовано низку проектів на Україні. В рамках співробітництва в Коломию приїхали на стажування двоє волонтерів з партнерської організації для проходження практики.

Марцел та Сільвія навчаються на соціальних працівників. Вони з радістю відгукнулися на запрошення українців приїхати на місяць для того, щоб познайомитися з роботою «Карітасу» в Коломиї, допомагати в реалізації проектів та ділитися власним досвідом. Протягом місяця вони житимуть та харчуватимуться в приміщенні «Карітасу».

За короткий термін брат з сестрою вже встигли побувати на декількох семінарах. Марцел активно працює над виготовленням листівок для благодійної акції «Великодній кошик», а Сільвія удосконалює інтернет-сторінку. Вони ні хвилини не залишаються без роботи, із задоволенням долучаються до життя «Карітасу».

Сільвія розповіла, що волонтерством займалася в рідному місті Оломоуц, а також проходила стажування в Німеччині. В Україні волонтери вперше. Їм дуже подобається Коломия, а також місцева кухня. Для них бути волонтерами – це не лише спосіб побачити світ, а в першу чергу допомога людям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Джерело: Прес-служба Благодійного фонду «Коломийсько-Чернівецької єпархії»

Автор: Оксана РИЖУК