друкувати


Письменниці та кінодраматургу Марії Вайно — 55

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-17 11:30:26

Її стиль часто порівнюють з характерним «стефаниківським». Письменниці та кінодраматургу Марії Вайно — 55. На ювілейному творчому вечорі відомої галичанки естонського походження — море квітів та пісень.

Зі сцени лунають добре знані твори письменниці, яка й сама виступила у незвичному для себе амплуа — комедіографа однієї з інсценізацій. Основна сюжетна лінія вистави, присвяченої ювілярці — її біографія. А вона цілком особлива. Адже твори Марії Вайно друкують відтоді, як їх авторка пішла до 4-го класу.

Сама письменниця презентувала новий творчий доробок — свою 12-ту книгу «Шкіци на одвірках». Найновіша книга Марії Вайно — це авторське бачення високого почуття любові, філософський та психологічний зрізи проблем зради. «Шкіци на одвірках» написані блискавично. Авторці знадобилося усього півтора місяці, аби зібрати докупи все накопичене. А от ідея зародилася вже давно. В цьому й полягає специфіка творчості письменниці. На черзі — ще один прозовий твір, який не потрапив до збірки «Шкіци на одвірках». Він стане наступною книгою Марії Вайно, яку авторка сподівається видати до кінця року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»