друкувати


Названо інгредієнти вдалого шлюбу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-17 10:45:33

Один із сайтів знайомств провів опитування серед своїх користувачів, щоб з'ясувати, як ті, хто шукають свою половинку, відносяться до шлюбу.

Виявилося, що більше половини чоловіків (53%) вважають, що ідеальний союз - це шлюб, укладений в зрілому віці. Так само вважають і жінки - цей варіант відповіді вибрали 57% респонденток. До речі, виявилося, що чоловіки трохи романтичніші від жінок і більше вірять у те, що шлюб, здійснени через кохання, може бути міцним - за цей варіант проголосували 13% чоловіків і 9% жінок.

Віра у свідомо вибудуваний шлюб зростає з віком і у чоловіків, і у жінок, але при цьому у жінок після 40 років знову прокидається віра в шлюб з коханням.

Приємною несподіванкою виявилося те, що думки чоловіків і жінок щодо того, що потрібно для вдалого шлюбу, в цілому збігаються. Сам список "інгредієнтів" для вдалого шлюбу виглядає так:

- Кохання (жінки - 66%, чоловіки - 69%);

- Довіра (жінки - 64%, чоловіки - 65%);

- Взаємна підтримка і увага (жінки - 39%, чоловіки - 37%);

- Увага (жінки - 32%, чоловіки - 36%).

Що стосується причин розпаду шлюбу, то результати вийшли трохи несподіваними. У теорії більшість чоловіків (67%) і жінок (69%) вважають, що головна причина розлучень - це зради і недовіра. Однак ті, у кого вже був сумний досвід розлучення, на перше місце ставлять інші причини:

- Різні життєві цінності (жінки - 32%, чоловіки - 30%);

- Роздратування і психологічна несумісність (жінки - 25%, чоловіки - 27%);

- Повне нерозуміння один одного (жінки - 21%, чоловіки - 24%).

І тільки після цього йдуть зради: цю причину вважають головною 21% жінок і 21% чоловіків.

Всього було опитано 1000 чоловіків та жінок різних вікових груп. На момент опитування 78% жінок і 84% чоловіків не перебували у шлюбі і не мали постійного партнера.

Джерело: ТСН