друкувати


В Івано-Франківську відбулася «Франківчанка-2011»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-15 12:30:56

В Івано-Франківську відбулася «Франківчанка-2011» — вже традиційні для початку весни змагання з жіночого авто слалому були присвячені Міжнародному жіночому дню 8 березня.

Спробувати свої сили на трасі, яку підготували на Північному бульварі ім. Пушкіна зібралися 13 учасниць. До слова, заїзди відбувалися саме 13 березня. Та незважаючи на такий містичний збіг, спортивне свято, організоване Прикарпатським автоклубом, вдалося на славу.

За словами президента Прикарпатського автомобільного клубу Олександри Кодак, заявок на участь у змаганнях було багато, проте з різних причин люди відмовлялися від участі, тому залишилося 13 чоловік. Приблизно стільки ж учасниць «Франківчанка» збирала і в попередні роки.

Цього року організатори придумали цікавий елемент — забивання бампером м’яча у ворота. Також родзинкою свята стала участь працівників Державтоінспекції, які провели тестування учасниць на знання правил дорожнього руху. Якщо відповідь була правильною, від часу проходження траси судді мали віднімати 5 секунд, але так як правильні відповіді дали майже всі, то цього все таки не робили.

«На трасі був справжній змагальний запал, — розповідає Олександра Кодак. — Були учасниці, які в різні роки вже брали участь у таких змаганнях. Їхня майстерність відчутно зросла, і ті, хто тоді не виборював медалі, нині піднялися на п’єдестал. І навпаки — хто був раніше в призах, сьогодні пересіли на інші машини і не здобули медалей».

У титулованого автоспортсмена Ігоря Фальчука, який фіксував виконання спортсменками однієї з фігур траси, «Франківчанка-2011» залишила хороші враження. «Думаю, учасниці добре відпочили, — каже спортсмен. — Звісно, було і розчарування поразки, але хтось завжди перемагає, а хтось програє. Боротьба була дуже щільна, лише на третій спробі спортсменки трішки віддалилися у часі проходження траси».

Переможцем цьогорічного жіночого авто слалому стала 34-річна Наталія Федик, її водійський стаж — 5 років. У «Франківчанці» вона бере участь з 2007 року. Нині виступає на автомобілі Honda CRX.

«Для мене ця траса була неважкою, я брала участь у чемпіонаті України, а там траси значно складніші, — каже Наталія. — Готуючись до цього змагання, я розраховувала на призове місце, але дуже не загадувала, аби радість перемоги була більшою».

Партнерами «Франківчанки-2011» були Івано-Франківський міськспорткомітет, компанія «С.В.Кар», страхова компанія «UNIQA», «OTP Bank», салон краси «Живиця», театр кіно «Люм’єр», магазин-майстерня «Шуфля». У найближчих планах Прикарпатського автоклубу — етап чемпіонату України з авто слалому. Змагання заплановане на День міста, 7 травня.

А учасниці «Франківчанки-2011» у підсумку розташувалися наступним чином:

1. Наталія Федик
2. Романна Томин
3. Оксана Клюс
4. Уляна Маркуц
5. Ірина Висоцька
6. Анастасія Влошин
7. Надія Самохвалова
8. Наталія Сандалович
9. Людмила Кузьменюк
10. Вікторія Васильєва
11. Уляна Антонюк
12. Ірина Шлапакова
13. Марія Барабаш

Джерело: sport.if.ua