друкувати


В Академії Сухопутних військ перебувала військова французька делегація

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-11 12:30:46

В  Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного перебувала військова французька делегація. У її складі – курсанти Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан, які прибули до Львова для подальшого поглиблення побратимських стосунків між  навчальними закладами двох країн.

Після обов’язкових офіційних процедур – зустрічі французьких військовиків з командуванням Академії, брифінгу щодо підготовки офіцерських кадрів для Сухопутних військ ЗС України, огляду навчально-матеріальної бази, ознайомлення з провідними кафедрами – гості взяли участь у практичному занятті з парашутно-десантної підготовки, водінні бойових машин в тренажерному комплексі, перевірили себе на «командирську міць» в центрі імітаційного моделювання тощо.

Завершився візит проведенням «круглого столу», в ході якого французькі курсанти презентували відеофільм про систему підготовку офіцерів у французькому виші, відповіли на запитання своїх українських колег. Вони також передали для зали міжнародного військового співробітництва Музею Академії  військову форму одягу курсантів французького училища.
 
На переконання  молодшого лейтенанта Ніколя Кулона, подібні робочі зустрічі повинні мати обов’язкове продовження. Адже під час них  майбутні офіцери не лише поглиблюють свої знання щодо організації навчального процесу, життєдіяльності закордонного вишу, але краще пізнають один-одного, історію та традиції держави-перебування. Він виказав також сподівання, що черговий подібний діалог вже ближчим часом обов’язково відбудеться у Франції.

Автор: Ігор МАХНО