друкувати


Вшанували Кобзаря без партійних прапорів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-11 11:30:41

Політичні сили Прикарпаття під час відзначення знаменних дат не рідко ігнорують заклики до об’єднання навколо національних синьо-жовтого та червоно-чорного стягів. Віча та мітинги в Івано-Франківську й загалом по всій Україні не рідко перетворюються на «ярмарки» партійної символіки, внаслідок чого втрачається справжня мета й зміст таких зібрань.

Українська Народна Партія під час вшанування Кобзаря прийшла до погруддя Шевченка виключно з державними та червоно-чорними прапорами. Після закінчення віча активісти Української Народної Партії на кілька хвилин оточили погруддя Шевченка почесним колом національних прапорів.

Як зазначив член Центрального Проводу УНП Дмитро Чуйко, сьогодні, як і завжди, небайдужі громадяни за численними партійними прапорами навіть на змогли побачити погруддя Шевченка чи роздивитися представників влади та громадськості, котрі виступали. Політичні сили, на думку Чуйка, повинні використовувати свої прапори виключно на власних акціях та заходах, адже такі визначні особистості, як Шевченко та багато інших, є надбанням нації, а не окремих політиків чи політичних партій.

За словами Дмитра Чуйка, українцям на подібних заходах відверто набридло спостерігати «три пальці», «підкови» чи інші партійні символи замість синьо-жовтих чи червоно-чорних стягів, які дійсно консолідують українську націю.

Голова Управи Івано-Франківської обласної організації УНП Д. Чуйко вважає, що кожна самодостатня партійна організація Івано-Франківщини повинна знайти відповіді на наступні запитання: «Чи не набридли нашим краянам «олімпійські» змагання між політичними партіями на більшу кількість приведених на мітинги прапороносців, чи приємно мешканцям Прикарпаття спостерігати за поведінкою профінансованих підлітків з партійними прапорами, які часто-густо неадекватно реагують на патріотичні пісні, прізвища промовців на мітингах, не вміють поводити себе під час виконання гімну України тощо?!»

В свою чергу голова фракції Української Народної Партії в Івано-Франківській обласній раді Василь Головчак наголосив, що політичні сили Прикарпаття під час відзначення знаменних дат нерідко ігнорують заклики до об’єднання навколо національних синьо-жовтого та червоно-чорного стягів. Віча та мітинги в Івано-Франківську й загалом по всій Україні часто перетворюються на «ярмарки» партійної символіки, внаслідок чого втрачається справжня мета й зміст таких зібрань.

Також представники УНП висловили переконання, що невдовзі на теренах Прикарпаття подібні партійні ярмарки-клоунади припиняться і політичні сили краю нарешті розпочнуть політичну боротьбу в ідеологічній та програмній площині, що є повсякденною практикою в цивілізованих країнах світу.

Автор: Михайло САВЛЮК, прес-служба ІФОО УНП