друкувати


Гравці київського "Динамо" не радітимуть передчасно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-11 09:45:59

Гравці київського "Динамо" вважають домашній виграш у "Манчестер Сіті" (2:0) заслуженим, але підкреслюють, що переможець двобою визначатиметься в Англії.

Київське "Динамо" здобуло третю поспіль єврокубкову перемогу під керівництвом Юрія Сьоміна. У 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА віце-чемпіони України двічі поклали на лопатки турецький "Бешикташ", а тепер в першому матчі наступної стадії розібралися вдома з "Манчестер Сіті" (2:0). Голи Андрія Шевченка та Олега Гусєва забезпечили господарям досить комфортну перевагу, котра, втім, не є гарантією загального успіху. Біло-сині це прекрасно розуміють.

У бесіді з журналістами динамівський півзахисник Огнєн Вукоєвич підкреслив: позаду лише перший тайм, другий - відбудеться в Англії. "Напередодні тренер попросив нас продемонструвати 120 відсотків віддачі, з якою ми грали проти "Бешикташа", - розповідає хорват.- Вважаю, ми виконали це завдання - гарно попрацювали і здобули важливу перемогу. Одначе все одно зробили лише півсправи".

Вукоєвич зазначає, що разом із партнерами налаштовувався тільки на максимальний результат. "Інакше і бути не могло, - запевняє він. - "Динамо" - сильна і авторитетна команда, з якою рахуються в Європі. Будь-який суперник, що їде до нас у гості, знає, що очки тут малою кров'ю не завоюєш. Ми чекали на важкий матч, але вірили, що зможемо впоратися з англійцями".

Згоден із партнером і Артем Мілевський, який у поточному розіграші Ліги Європи забив вже п'ять голів. "2:0 - чудовий рахунок, який нас цілком задовольняє. Але це не означає, що ми можемо розслаблятися. Поки нічого не вирішено, і в Манчестері буде вкрай важко", - каже він.

За словами Мілевського, ключовим складником київського виграшу стала дисципліновані та чіткі дії усіх футболістів "Динамо". "Зокрема, ми з Шевченком повинні були щільно грати з опорними півзахисниками "Сіті" - Гаретом Баррі, Яя Туре, Пабло Сабалетою. Разом ми усі включалися у відбір, разом йшли вперед. Гармонійна та самовіддана командна гра і стала запорукою успіху", - підтверджує нападник і зізнається: матч відняв у нього дуже багато сил.

Разом з тим 10-й номер "Динамо" зауважує, що дії суперника не стали сюрпризом для його команди: "Ми ретельно вивчали "Манчестер", уявляли, що саме він запропонує в Києві, і відповідно були готові до його маневрів".

На думку досвідченого Шевченка, для господарів дуже важливо було не відступати від тактичного плану на гру. "Хлопці проявили себе з найкращого боку: тримали свої позиції, грамотно і холоднокровно захищались. Окремих компліментів заслуговують оборонці, які неодноразово застосовували зустрічний відбір м'яча і розпочинали гострі контрвипади", - хвалить партнерів бомбардир.

"Гра склалася для нас дуже вдало, і в перерві тренер попросив продовжувати гнути свою лінію, - згадує Шева, який забив свій третій в поточному році і 67-й у кар'єрі єврокубковий м'яч. - Гадаю, глядачі, котрі  прийшли підтримати нас, залишилися задоволеними. Ми ретельно готуватимемося до матчу-відповіді і за тиждень знову намагатимемося порадувати їх".

Зі свого боку Вукоєвич не сумнівається, що зігравши в Англії на такому самому рівні, як і вдома, "Динамо" обов'язково пройде далі. "Сіті" необхідно буде забивати, і напевне в їхньому захисті виникатимуть вільні зони. Ми ж спробуємо спіймати суперника на контратаці. Якщо заб'ємо бодай м'яч - потрапимо до чвертьфіналу", - резюмує хавбек.

Джерело: UEFA.com