друкувати


У кампанії «Декларування 2011» беруть участь волонтери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-09 01:59:36

В Коломийській ОДПІ триває активна робота щодо забезпечення проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2010 році.

Позитивний результат кампанії декларування залежить від проведення масово-роз’яснювальної та агітаційної роботи. Мета якої – забезпечення добровільного декларування доходів, які не оподатковані у джерела виплати, спрямування громадян на виконання свого конституційного обов‘язку зі сплати податків, підвищення рівня податкової культури та наповнення місцевого бюджету.

До проведення кампанії декларування залучаються волонтери податкової служби – студенти навчальних закладів міста. Цього року волонтерами стали студенти відділення правознавства  економіко-правового коледжу Київського державного торгово-економічного університету.

Головне завдання співпраці податківців та волонтерів – якісно провести кампанію декларування, донести необхідну інформацію до кожного громадянина краю.

Нещодавно в приміщенні Коломийської ОДПІ проведено зустріч фахівців відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян з волонтерами. Під час заходу волонтерів ознайомлено із організацією кампанії декларування, особливостями декларування окремих видів доходів. Зосереджено увагу на тому, що з прийняттям Податкового кодексу України змінився термін подання декларації про майновий стан і доходи. Відтепер декларація  подається щорічно до 1 травня, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначеного в декларації необхідно до 1 серпня. Окрім того, громадяни, які бажають скористатися правом на податковий кредит можуть подати таку декларацію тільки до 1 травня.

Волонтерів також забезпечено друкованою продукцією: листівками, пам‘ятками для розповсюдження серед громадян.