друкувати


У рейтингу привабливості для туристів Україна розташувалася на 85 місці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-09 11:30:49

У міжнародному рейтингу привабливості для туристів Україна розташувалася на 85 місці, опинившись між Намібією і Гватемалою.

Рейтинг складено з 139 країн, які оцінювалися за 14 критеріями, - від нормативної бази і екологічної стійкості до безпеки і можливостей в області інфраструктури людських, культурних та природних ресурсів.

Як повідомили експерти Всесвітнього економічного форуму, які і склали рейтинг, перше місце за привабливістю посіла Швейцарія. Вона була названа країною з "багатими культурними і природними ресурсами", що має в розпорядженні "вражаючу кількість пам'ятників світової культурної і природної спадщини". Відзначається також, що тут проводять багато міжнародних ярмарків і виставок, що допомагає розвивати напрямок ділового туризму.

Почесне "срібло" експерти віддали Німеччині. За нею йде Франція. До першої десятки увійшли також Австрія, Швеція, США, Великобританія, Іспанія, Канада та Сінгапур.
 
Як підкреслюється в доповіді, сфера туризму та подорожей повільно відновлюється від економічної кризи, причому активніше весь цей процес йде в країнах, що розвиваються, які випереджають за темпами відновлення ринки Європи та Північної Америки.

Привабливішими для туристів виявилися сусіди України по колишньому Союзу. Естонія посіла 25 місце, Латвія - 51, Литва - 55. Росія посіла в рейтингу 59 місце, що відповідає позиції минулого року. Положення з туризмом у деяких країнах, зокрема у Білорусі, укладачами рейтингу не розглядалося.

Дослідження підготовлене спільно з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту, Всесвітньою радою з подорожей і туризму, Всесвітньою туристською організацією ООН.

Джерело: ТСН