друкувати


Іванофранківці висловили голові ОДА всі думки про стан комунальної галузі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-04 10:30:23

Відверто про наболіле. Голова ОДА Михайло Вишиванюк вирішив самостійно вислухати думки іванофранківців про нинішній стан та перспективи у житлово-комунальній галузі.

З цього приводу відбулися громадські слухання для мешканців на території ЖЕО № 1. На зустрічі чиновники розхвалювали доцільність створення будинкових комітетів та організацій співвласників багатоквартирних будинків. Цей спосіб, запевняли представники влади, дозволяє отримувати значні кошти на вирішення житлових проблем.

Однак мешканці, котрі вже встигли на власній шкірі переконатись в ефективності ОСББ, цей шлях панацеєю ЖКГ не вважають. Принаймні до того часу, поки не буде прозорої схеми розрахунків таких організацій. Адже нині лише в місті створено 158 ОСББ. А від держави на потреби цих установ планується фінансування тільки 25-ти проектів. Принагідно іванофранківці висловили голові ОДА всі думки про стан комунальної галузі. Високий тариф на вивезення сміття, неприязне ставлення чиновників до мешканців, неконтрольована робота відпочинкових закладів у мікрорайонах — це лише частина критики на адресу чинної влади.

Почути стільки зауважень, зізнався губернатор, не сподівався. Тому Вишиванюк розпорядився провести загальноміські збори мешканців, за участю представників контролюючих служб. Публічна оцінка роботі чиновників та контролюючих інспекцій запланована на 22 березня. Саме тоді мешканці також затвердять програму реформи ЖКГ.

Джерело: Радіо «Західний полюс»