друкувати


М.Вишиванюк закликав іванофранківців до якнайактивнішої участі в реформуванні ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-03 10:30:12

На 22 березня, 17.30, заплановані загальноміські громадські слухання щодо реформування ЖКГ – обговорення регіональної цільової Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Івано-Франківської області на 2011-2014 роки.

Про це 1 березня по завершенні перших громадських слухань з реформування ЖКГ, що проходили у актовій залі Івано-Франківської ЗОШ№10, на території ЖЕО №1, повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк. А до того такі громадські слухання з обговорення усіх проблемних питань реформування ЖКГ мають відбутися в усіх ЖЕО обласного центру.

Головуючи на згаданому слуханні громади, Михайло Вишиванюк з неабияким інтересом вислухав усіх виступаючих: Начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Дерев′янко поінформував: кошторисна вартість Програми реформування – 485 млн грн з державного бюджету; 304 млн грн – з місцевих бюджетів і 384 млн грн – з інших джерел. Ця програма спрямована, насамперед, на енергозбереження, капітальний ремонт багатоквартирних будинків та підтримку об′єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). За словами Олександра Дерев′янка, в минулому році уряд вперше виділив Івано-Франківській області 7 млн грн на ЖКГ. Ці кошти освоєно повністю. Зокрема, відремонтовано 28 ліфтів, термін експлуатації більшості з них – 70 %.

Як поінформував начальник управління ЖКГ Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, в обласному центрі за останні чотири роки створено 47 будинкових комітетів, 158 ОСББ, які об′єднані в Асоціацію, і «ставка робиться саме на створення ОСББ, 25 з яких увійшли в новий міжнародний проект кошторисною вартістю 5,3 млн грн».

Виступаючі представники будинкових комітетів піднімали проблемні питання: ремонту дахів, індивідуального опалення, оформлення документації – державних актів на будинки, врегулювання оплати за тепло, покращення якості питної води, формування вартості послуг з вивезення твердого побутового сміття тощо.

Подякувавши за відверту і актуальну розмову, Михайло Вишиванюк запевнив: обласну чотирирічну Програму реформування ЖКГ буде прийнято лише після загальноміських громадських слухань.

«Когось зобов′яжемо повернутися обличчям до своєї роботи, комусь «подякуємо», – сказав на завершення зустрічі з громадою голова ОДА, і закликав іванофранківців до якнайактивнішої участі в реформуванні ЖКГ.

Довідково: Загальноміські громадські слухання з реформування ЖКГ проходитимуть 22 березня о 17.30 на першому поверсі ОДА.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА