друкувати


Милосердя треба виховувати з дитинства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-02 04:30:05

Милосердя та бажання допомагати іншим треба виховувати в людях ще з дитинства – в цьому переконаний волонтер Корпусу Миру Шон Гріффін. Він нещодавно організував концерт та святкову дискотеку за участю школярів 9-В класу Коломийської СШ №1. Дійство було приурочене до Дня закоханих і на меті воно мало благодійність.

Ініціативу американця підтримало близько десяти дітей з 9-В класу, в якому містер Гріффін має уроки англійської мови. Максим, учасник благодійного концерту, розповів, що радо відгукнувся на пропозицію вчителя провести свято. В першу чергу учням стало дуже цікаво що ж із амбітного задуму получиться. По-друге, вони хотіли зібрати кошти, виручені за квитки на концерт, і передати їх Благодійному Фондові «Карітас».

- Я же проводив з дітьми подібні заходи, - розповідає волонтер Корпусу Миру. – Цього разу мені більше хочеться зробити акцент на благодійність, адже подібні акції приносять задоволення як самим учасникам, так і людям, які потребують допомоги. Я намагаюся залучити дітей саме до благодійної діяльності. Коли я навчався в старшій школі і в університеті, серед нас було дуже популярно займатися волонтерством та благодійністю. Моя мета: привити українським дітям розуміння того, що допомагати іншим людям це є нормально.

Було зібрано понад чотириста гривень. Ці гроші підуть на один із соціальних проектів: благодійна їдальня для дітей з кризових сімей або ж на інший дитячий проект.

Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас» зазначив, що такі заходи є вкрай важливими не так з точки зору зібраних коштів, як з погляду готовності громади допомагати людям, обділених долею. – Суспільство реагує на потреби соціально незахищених верств населення, - зазначив Сергій Триф’як. – Приємно, що ініціатива виникла від школи. Діти назавжди запам’ятають, що потрібно ділитися з людьми, які того потребують. Особисто для мене така акція є показником того, що наша нація здоровішає.

Автор: Оксана РИЖУК