друкувати


Телекомунікаційний ринок країни знову лихоманить

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-02 10:30:48

Телекомунікаційний ринок країни знову лихоманить. Низка лютневих законопроектів поставила під загрозу його подальше існування.

Це змусило провідних операторів кабельного телебачення зібратись на позачерговий форум. Найважливіше питання — законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій». Термінова модернізація телемереж та нарощування їх потужностей, кажуть фахівці, — це неминуче і суттєве підвищення абонплати.

Водночас для багатьох споживачів послуги кабельних операторів виявляться неактуальними. Потребує змін і «Закон про авторське і суміжні права». Він також, впевнені телевізійники, суперечить міжнародним стандартам. Окрім того, вітчизняний телекомунікаційний ринок розбалансовують численні неприбуткові громадські організації. Провідні фахівці медіаринку сподіваються, що влада прислухається до них. На форумі операторів кабельного телебачення ухвалили відкриті листи та звернення як до Президента країни, так і до Верховної Ради.