друкувати


Ірина Харів: Сутичка з Синишин була найважливішою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-28 03:45:42

У Харкові днями завершився чемпіонат України з вільної боротьби. На відповідальному турнірі прикарпатські борці вибороли низку медалей.

Найуспішнішою у Харкові серед наших краян стала калушанка Ірина Харів. Минулорічна чемпіонка України цього року витримала цю планку та здобула ще одне «золото». В ексклюзивному коментарі для sport.if.ua спортсменка розповіла про перебіг змагань.

«Готуючись до чемпіонату в Харкові, розраховувала тільки на перемогу», — говорить наша борчиня. У вазі до 55кг Ірина мала чотири сутички. У першій вона здолала Ларису Скоблюк зі Львова. Далі була непроста сутичка проти донеччанки Тетяни Лазаревої, яку вона перемогла тільки після трьох періодів.

У півфіналі прикарпатській спортсменці протистояла ще одна львів’янка, досвідчена і титулована Наталя Синишин. За іронією долі, кілька тижнів перед цим, Ірина і Наталія стояли поруч на п’єдесталі Гран-прі Івана Яригіна у Крсноярську, коли здобули бронзові медалі, а нині мали боротися одна проти одної. «Сутичка проти Наталії Синишин стала найважливішою на цьому чемпіонаті, — розповідає Ірина Харів. — Досі мені не вдавалося її перемогти. Цього ж разу я перемогла. Перший період я виграла, а в другому Наталя травмувалася і просто не змогла продовжити поєдинок, тому перемога була не дуже приємною».

Після Синишин у фіналі суперницею Харів була Олександра Іжицька з Києва. За словами калушанки, її вона перемогла без особливих проблем.

Нині Ірина Харів разом зі збірною України знаходиться на тренувальних зборах у Конча-Заспі. Наша команда готується до міжнародного турніру в Мінську, який відбудеться вже незабаром та до квітневого чемпіонату Європи.

Джерело: sport.if.ua