друкувати


Базі для найкращих спортсменів-плавців у Косові — бути

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-24 02:30:46

Базі для найкращих спортсменів-плавців у Косові — бути. На нараді у голови райдержадміністрації Ярослава Шинкарука з питання узгодження остаточного варіанту плавального басейну в місті зупинились на найбільш прийнятному варіанті.

Із трьох запропонованих варіантів обрали такий: басейн має бути відкритий, з підігрівом води, на десять доріжок по 50 метрів та двадцять по 25 метрів, із вісьмома стартовими тумбочками для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань. До нього буде добудовано басейн закритого типу на шість доріжок для навчання основ плавання дітей з шести років.

Також будуть встановлені трирядні трибуни, під якими розміщатимуться адміністративні і підсобні приміщення, зали для фізичної підготовки з випливами у басейн, роздягалки, сауни, душові. Інфраструктуру плавального басейну доповнить сучасної архітектури готель на 100 місць, в якому до послуг спортсменів буде гуцульська кухня.

У Києві вирішенню питання виділення коштів для будівництва басейну «Косів» сприяє на всіх рівнях заслужений працівник фізичної культури України, тренер Яни Клочкової Ніна Кожух. Саме вона запропонувала зробити плавальний басейн відкритим, аби можна було на повні легені вдихнути карпатське повітря. Її колега у Косові — Заслужений тренер України, майстер спорту з плавання Михайло-Дмитро Бович невтомно добивається відновлення діяльності басейнів у Косові та Рожнові і прагне, щоб Косівський басейн відповідав міжнародним стандартам.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК