друкувати


Олена Сайко: Закликаю усіх краян долучатися до кампанії декларування доходів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-24 12:30:51

Різні форми роботи працівники ДПІ в Надвірнянському районі використовують до якнайширшого залучення громадян до декларування доходів, одержаних у минулому році.

Це і „гарячі лінії” у податковій службі, „прямі лінії” на ТРК „Надвірна”, виступи у пресі, телебаченні й радіо, зустрічі в трудових колективах, органах місцевого самоврядування, за місцем проживання людей, співбесіди в ДПІ і т.д. І кожна з них розширює коло тих, котрі відгукуються задекларувати неоподатковані минуло річ доходи.

Нещодавно в ДПІ завітала майстер спорту міжнародного класу України з дзюдо і самбо, чемпіонка Європи та призерка чемпіонату світу Олена Сайко. У розмові з начальником ДПІ Богданом Нагорняком, за участі завідувача сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Марії Купчак, працівників районних ЗМІ відома спортсменка поділилася враженнями від подорожей країнами Європи і світу, навела цікаві факти того, як там громадяни декларують доходи, свідомо виконуючи свій конституційний обов”язок, адже знають, що кошти від цього завжди йдуть на поліпшення їхнього у всіх сферах життя.

- Найбільше цікавило мене у країнах, в яких довелося перебувати, - сказала Олена Сайко, - питання розвитку фізкультури спорту. Пересвідчилася, що тут цю сферу фінансують не за залишковим принципом, а скеровують кошти з усіх-усюд, включаючи і надходження від декларування доходів. Цікавилися спортсмени нашої української команди і процесами декларування неоподаткованих доходів. У країнах Європи та світу ніхто не нагадує своїм громадянам про декларування доходів. Вони це виконують свідомо. Тому і фінансова підтримка спорту в них належна, успішно культивують і дзюдо, і самбо.

У Надвірнянщині, зокрема ДЮСШ ОР профкому ВАТ „Нафтохімік Прикарпаття” не вистачає наявність фінансових вливань для розвою цих видів спорту. Щоправда, в умовах у спорткомплексі „Хімік” створено непогані для тренувань та організації, навіть, міжнародних змагань. Але бажано більше коштів спрямовувати на фінансування поїздок спортсменів нашої спортивної школи на міжнародні, європейські турніри. Адже в ДЮСШ ОР навчається багато перспективних діток. Добре підготовлених до найтитулованіших змагань близько 20 юнаків та юнок, яких хоч сьогодні виставляй на змагання. Але коштів на це маємо. Тільки п’ятьох кращих із них можна відправляти на різноманітні турніри.

Не вистачає нашим спортсменам і спортивної форми кімоно. Так, що декларування доходів доходів громадянами для нас вельми важливе.

Доходи наших спортсменів завжди оподатковуються. Та я знаю, що багато українських громадян, у т.ч. і надвірнянців, працюють за кордоном, дехто вболівав за нас на міжнародних змаганнях. Тому закликаю усіх краян активніше долучатися до кампанії декларування неоподаткованих за кордоном та й у своїй країні доходів торік. Це стане їхнім вагомим внеском у спів фінансування бюджетної сфери Надвірнянщини. Податки від декларування наповнюють місцевих бюджет, слугують громаді, у т.ч. тій людині, котра їх сплатила. А ще декларування доходів-ознака цивілізованого суспільства, правосвідомості громадян у будь-якій країні.

Олена Сайко від кінець розмови ДПІ в Надвірнянському районі той обсяг роботи, який виконують надвірнянські податківці в напрямку декларування доходів. Своєю діяльністю вони виховують податкову культуру серед різних вікових категорій громадян, починаючи іх дошкільних навчальних закладів

За матеріалами газети „Народна воля” №17-19 від 18.02.2011р.

Джерело: ДПІ в Надвірнянському районі