друкувати


«Золота бульба» - №1 у започаткованому митцями напрямку агроарту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-24 11:30:34

Картопля — це не лише цінний харчовий продукт, який для слов'ян є другим хлібом, а для білорусів — візитівкою країни. Відтепер вона стала ще й потужним джерелом натхнення для івано-франківських митців.

Підземний плід оспівали засобами образотворчого мистецтва. А неординарний художній проект назвали гламурно — «Золота бульба». Численними муляжами славнозвісного овоча щедро вкрили інсталяційні об'єкти виставки, і навіть мальовничо розсипали по долівці. Асоціації із впізнаваними структурою та формою — у кожній роботі.

У експозиції — картопляний живопис, авторське ноу-хау — книга з чіпсів, і навіть класична грецька колона, в архітектурних елементах якої митці побачили натяк на коренеплід. Центр багатомодульної композиції — гігантська картоплина. Поруч — облагороджений позолотою спецприлад — антикварний саморобний бульбозбирач. Усе це, діляться автори, для мистецької переоцінки звичних на перший погляд речей. «Золота бульба» — номер 1-й у започаткованому місцевими митцями напрямку агроарту. Саме його, як реакцію на здорожчання та зникнення з продажу найнеобхідніших продуктів харчування, вирішили розвивати надалі. До якого саме об'єкту звернуться наступного разу і коли це трапиться, автори не знають. Однак впевнені, що цей проект неодмінно матиме логічне продовження.

Джерело: Радіо «Західний полюс»