друкувати


Р.Коцаба: Люди не тільки бажають розстрілів, але й готові стріляти самі, бо довели…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-23 12:30:54

Рік Януковича у владі – ну і як? Відповісти на це питання запропонував вчора івано-франківцям лідер прикарпатських «пористів» Руслан Коцаба.

Учасникам організованого ним на Вічевому майдані Івано-Франківська соцопитування було запропоновано п’ять варіантів відповідей: від цілковитої підтримки політики Віктора Януковича та його команди через повну байдужість до їх повного несприйняття. Серед них: «Немає перспектив у цій державі. Готуюся до еміграції у нормальні країни», «Що Янукович, що Кучма, що Ющенко чи Кравчук – всі вони однакові», «Тільки Янукович врятує нашу Неньку Україну, бо Донбас «порожняк» не гонить», «Як вчора голосували, так сьогодні живемо. Народ достойний своєї влади». Та найбільший резонанс викликав традиційно вже провокативний варіант: «10 коректних розстрілів і 100 вдумливих арештів врятують Україну».

Із 100 учасників голосування 40 проголосували за розстріли. Другу і третю позиції розділили між собою думки, що всі політики однакові і що народ достойний своєї влади.

«Найбільше вразило, – розповідає пан Коцаба, – коли за розстріли голосує молода красива дівчинка, з розумними очима. Я її запитую: ну а хто стрілятиме? І вона мені відповідає, що сама готова стріляти, бо довели. І тоді я розумію: народ вже доведений до такого стану, що, якщо почнуться якісь заворушення, вони самі візьмуть зброю».

Автор: Сергій БІЛИЙ