друкувати


«Євро-2012»: Керамічні булави з кінцівкою у вигляді м'яча даруватимуть найвизначнішим гостям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-22 06:45:25

Грузинський режисер Рагулі Власідзе продовжує презентувати нові роботи свого проекту для Євро −2012. Не українець за походженням вирішив потужну футбольну подію використати, як чудовий шанс для нашої держави яскраво заявити про себе на світовій арені.

Суть мистецького проекту Власідзе в тому, аби підготовку до Євро 2012 перетворити на справжній міжнародний фестиваль футболу. Родзинкою, каже митець, буде велетенський килим, який матиме розміри футбольного поля. Футбольно-творчим духом Рагулі Власідзе запалив і своїх односельчанок. Оксана Бакота не є професійною вишивальницею, однак робота до Євро 2012 для неї стала частиною життя.

Разом з іншими майстринями жінка втілює черговий політ фантазії грузинського режисера — ось такі вишиті рушники. Каже орнамент для них підбирав Власідзе. Аби не нав'язувати вболівальникам виключно гуцульські чи східні візерунки зупинилися на троянах. Адже квіти об'єднують усі народи. Прикарпатець Рагулі Власідзе продовжує роботу і над уже славнозвісними булавами, виготовлення яких розпочав ще минулого року. Керамічні булави з кінцівкою у вигляді м'яча даруватимуть найвизначнішим гостям «Євро-2012». Майстер переконує саме ця зброя має стати духовною. Керамічні булави у вигляді футбольного м'яча, вишиті рушники з футбольним полем,килим розміром справжньої — все це допоможе вболівальникам — іноземцям відкрити для себе Україну як духовну, багатогранну творчу державу. Таке фестивальне дійство розпочнеться уже цієї весни. Як обіцяє Рагулі Власідзе, любителів футболу чекає багато цікавих сюрпризів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»