друкувати


В.Янукович дав завдання збільшити пенсії на 200 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-22 06:30:21

Президент Віктор Янукович поставив завдання до кінця року збільшити середній розмір пенсій щонайменше до 1380 гривень, тоді як зараз він становить 1103 гривні.

"Нинішні пенсіонери не можуть чекати: як тільки економічні показники нам дозволяють, треба піднімати розмір пенсії", - сказав Янукович під час виступу на засіданні Комітету з економічних реформ.

При цьому, на думку глави держави, треба забезпечити реальну залежність рівня пенсії від заробітку і страхового стажу пенсіонера.

"Хто більше працював, той має отримати більше", - пояснив він.

"Реалістичним я бачу завдання росту на кінець року середнього розміру пенсій щонайменше до 1380 гривень. Інакше немає сенсу вести розмови про збалансування Пенсійного фонду та перехід на нову систему", - наголосив Янукович.

Реформування систем пенсійного страхування та соціальної підтримки він назвав одним із пріоритетних завдань.

"Добре, що законопроект по пенсійній реформі проходить громадське обговорення... У такій справі не обходиться без політичних спекуляцій, тому треба йти до людей і пояснювати їм, переконувати. Іншого способу досягти успіху немає", - вважає президент.

Він додав, що при реформуванні системи соціального захисту ключова вимога – це адресність допомоги. Її мають отримати ті, хто найбільше цього потребує.

З жовтня 2010 року, за даними Мінпраці, розмір середньої пенсії в Україні становить 1103 гривні.

Президент і уряд намагаються впровадити в Україні скандальну пенсійну реформу, за якою пенсійний вік жінок збираються підвищити з 55 до 60 років. Збільшується мінімальний стаж, з 20 до 30 років для жінок, з 25 до 35 років - для чоловіків. Працюючих пенсіонерів позбавлять надбавки за понаднормовий стаж і доплат, а максимальна пенсія становитиме 12 мінімальних пенсій.

Джерело: ТСН