друкувати


Українців переконуватимуть, що алкоголь шкідливий

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-21 09:45:55

Протиалкогольна профілактика змусить українців менше вживати алкоголь. Про це заявила народний депутат України з фракції Партії регіонів, голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.

"Перше, що ми сьогодні повинні робити, це переконувати наших громадян, що споживання алкоголю – шкідливо. Більше спрямовувати уваги на профілактичні заходи. Служби охорони здоров'я будуть проводити низку медичних заходів: покращення надання наркологічної допомоги, підвищення її доступності для населення. Для служби безпеки дорожнього руху також передбачається комплекс заходів, який враховує контроль управління автотранспортом", - повідомила парламентарій.

На запитання, чи може сьогодні протиалкогольна профілактика вплинути на людей, аби вони менше вживали алкоголь, Бахтеєва відповіла: "Звичайно. Ми будемо зменшувати кількість рекламних і маркетингових заходів, спрямованих на рекламування алкоголю".

Нагадаємо, Україна посіла п'яте місце у рейтингу найбільш питущих країн світу, складеному Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Україна опинилася у списку після Молдови, Чехії, Угорщини та Росії.

Джерело: ТСН