друкувати


«Люди з вагітними головами» відзначили 2 роки з дня створення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-21 09:30:35

Два роки виповнилось днями молодіжному літературно-мистецькому угрупуванню «Люди з вагітними головами».

Урочисті заходи з даного приводи відбулись 16 лютого в Культурно-мистецькому центрі «Є» Івано-Франківська. Їх учасники читали поетичні та прозові твори, грали на музичних інструментах, співали пісні і навіть… танцювали румбу.

Зі слів лідера угрупування Віктора Грушецького, історія очолюваної ним спільноти почалася з простої зустрічі друзів біля центрального міського фонтану на Вічевому майдані. Тоді і виникла ідея об’єднати молоді таланти в різних напрямках культури і мистецтва: літературі, музиці, образотворчому мистецтві. Відтак, на сьогоднішній день об’єднання «Люди з вагітними головами» нараховує вже 24 учасники, багато з яких вже стали переможцями та призерами ряду літературних та мистецьких конкурсів. Так, молодих поети Василь Карп’юк, Богдан Пославський та Тетяна Запорожець стали лауреатами літературного конкурсу «З точки зору осені», а музиканти з «Оркестру Бобовата» перемогли у номінації «інша музика» відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу сучасної музики «Червона рута».

«Люди з вагітними головами», – розповідає арт-менеджер КМЦ «Є» Вікторія Мартинович, – це, насамперед, непересічні особи, які хочуть змінити світ на краще.  Їхні захоплення різноманітні – від музики до літератури. І все, що вони творять – є світлим, енергійним, оптимістичним».

Автор: Сергій БІЛИЙ