друкувати


«Гете-інститут» шукає партнерів в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-19 03:10:56

«Івано-Франківськ для нас становить сьогодні значний інтерес», - вважає керівник відділу «Інформація та бібліотека» Німецького культурного центру «Гете-інститут» в Україні Регіна Ангут-Фрам, яка відвідала 18 лютого обласний центр.

Зі її слів, такий інтерес пов'язаний насамперед з тим, «Гете-інститут» розглядає наше місто як важливий культурний та освітній центр. «У вас гарне європейське місто - зазначила пані Регіна кореспонденту Коломия ВЕБ Порталу, - у вас є чимало художників, письменників, студентів, музеїв та виставкових залів, в двох з ваших вищих навчальних закладів вивчається німецька мова як іноземна. Тим не менш досі Івано-Франківськ залишається для нас таким собі чистим аркушем, білою плямою». Зі слів функціонерки, це пов’язано насамперед з браком надійних партнерів серед місцевих організацій культурно-мистецького спрямування.

На пошук таких партнерів сьогодні і спрямовані зусилля працівників центру, включно з візитом пані Ангут-Фрам до нашого міста. «Таким пробним кроком, - розповідає німкеня, - стала виставка в Івано-Франківську сучасної німецької ілюстрації до дитячих книжок, яка проходила нещодавно в місцевому Культурно-мистецькому центрі «Є». В даний час досягнуто домовленості про партнерство з керівництвом Обласної наукової бібліотеки ім. Івана Франка»

Автор: Сергій БІЛИЙ