друкувати


Відбулося розширене засідання військової ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-19 10:00:17

У штабі Західного оперативного командування відбулося розширене засідання військової ради. Крім керівного складу оперативного командування у ньому взяли участь військові комісари обласних військових комісаріатів та їх заступники, начальники відділів територіальної оборони, командири військових частин. Також до роботи долучився військовий прокурор Західного регіону України полковник юстиції Павло Богуцький.

На початку заходу голова військової ради – командувач Західного оперативного командування, генерал-майор Юрій Думанський привітав військовослужбовців служби пально-мастильних матеріалів оперативного командування, якій 17 лютого виповнилося 75 років із дня створення. Він нагородив грамотами кращих офіцерів – підполковників Віталія Селезня та Олександра Ятлука. Він також привітав особовий склад Закарпатського обласного військового комісаріату із 65-ю річницею та вручив пам’ятну адресу військовому комісару полковнику Михайлові Ферку.

Під час військової ради учасники розглянули низку актуальних питань життєдіяльності. Зокрема – ефективність роботи керівного складу щодо виконання вимог з недопущення злочинів, правопорушень та заходів з покращення стану військової дисципліни. Учасники засідання обговорили хід виконання рішень вищого керівництва, командувача Західного оперативного командування з проведення «Року технічної готовності» у підпорядкованих військових частинах та установах.

Виступаючи перед присутніми генерал-майор Юрій Думанський наголосив: «Усі ми, кожний на своєму місці, повинні вживати заходів щодо забезпечення провідної ролі офіцерів у роботі зі зміцнення військової дисципліни та правопорядку, постійно здійснювати моніторинг з виявлення фактів нестатутних взаємовідносин, перевищень влади у підпорядкованих військових колективах. Сконцентруймо увагу на аспектах збереження життя та здоров’я особового складу, забезпеченні безпечних умов проходження військової служби, профілактиці злочинів на ґрунті нестатутних взаємовідносин, недопущенні посадових та майнових злочинів та хабарництва».

Особливу увагу генерал-майор Юрій Думанський звернув на те, що цього року потрібно забезпечувати на високому рівні професійну підготовку особового складу з питань технічного забезпечення, відновлення та підвищення технічної готовності озброєння та військової техніки. Посадові особи зобов’язані застосовувати усі важелі впливу щодо надійного збереження озброєння, ракетно-артилерійських боєприпасів, матеріальних засобів; постійно працювати над підвищенням стану живучості та вибухопожежобезпеки на арсеналах, базах і складах зберігання. Докладати максимум зусиль та наполегливості з удосконалення матеріально-технічної бази військових частин та організації внутрішньої служби.

Підбиваючи підсумки командувач визначив пріоритети діяльності офіцерського складу спрямовані, у першу чергу, на збереженні життя і здоров’я військовослужбовців, забезпеченні їх безпечних умов служби і праці.

Джерело: Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів)