друкувати


«Сватання на Гончарівці» по-іванофранківськи: сотий раз на сцені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-14 05:37:11

В сотий раз за останні близько десятка років на сцену Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка вийшли днями герої вистави «Сватання на Гончарівці» за однойменною п’єсою Григорія Квітки-Основ’яненка

Для театру це своєрідний рекорд, бо ж за часи Незалежності України його актори не пам’ятають жодної вистави, яка б досягла сотенного порогу. Власне, не багато їх було і протягом радянської історії театру: безумовним лідером в цьому плані стала вистава «Роксолана», яка пройшла на івано-франківській сцені понад півтисячі разів. Крім того, більш як по сто разів на пройшли казки «Дружба краще ворожнечі» та «Зайка-зазнайка».

Перед початком вистави її учасників та глядачів привітав директор театру Ростислав Держипільський, який відзначив, що сотий показ постановки на сцені – це не мало, це полід копіткої роботи акторів та усіх тих, хто забезпечує їх сценічну працю.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день у виставі задіяно чимало відомих на Прикарпатті акторів в тому числі 1 народний та 5 заслужених артистів України, а заслужені артисти України Ганна Бабинська, Юрій Литвинов, Станіслав Якубовський та артист Станіслав Білий відіграли свої ролі в усіх ста виставах.

Автор: Сергій БІЛИЙ